Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

 

Welkom Jos Rutten

Welkom Jos Rutten

Ons Dak heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in preventief werken: preventieve kennismakingsbezoeken bij kandidaten, bewonersoverleg, grootschalige keuken- en badkamerrenovaties,... Dit werpt zijn vruchten af. Veel problemen worden vermeden of snel gesignaleerd en opgelost.

Het anticiperen op bepaalde situaties was niet langer de uitdaging voor Ons Dak.  Op welke manier meldingen of situaties bij Ons Dak terecht kwamen echter wel. Hiervoor waren we erg afhankelijk van de goede wil van huurders, samenwerkingspartners, externe firma's,..die problemen meldden aan Ons Dak. Zelf spoorden we ook enkele meldingen op, maar dit kon beter en daar moesten we een oplossing voor bedenken.

En die kwam er... Sinds enkele maanden versterkt Jos ons team als kwaliteitsbeheerder. Iemand die zich 100% focust op onze panden en de huurders die er in wonen. Iemand die elke huurder een bezoek brengt en tijdens dat bezoek een veiligheidscheck doet van het pand.

Welkom Jos Rutten.

Jos, wat houdt je job in bij Ons Dak?

Ik bezoek de huurders van Ons Dak en controleer tijdens mijn bezoek de kwaliteit van het pand. Ik controleer de algemene staat van de woning, de keuken, de vloeren, tuin,… Ook de goede werking van het sanitair, de rookmelders en de elektrische installatie wordt nagekeken.

De bewoner kan zelf ook gebreken aan de woning melden.

Verder neem ik de tijd om kennis te maken met de bewoner en te horen hoe de woonkwaliteit ervaren wordt en wat er leeft in de omgeving. Hierover koppel ik ook terug met de dienst bewonerscontacten.

Ben je al begonnen met je rondgang?

Ik ben in februari gestart met mijn rondgang bij verschillende bewoners in Bree. Het is fijn om goed ontvangen te worden en om de bewoners te ontmoeten. Via hen leer ik ook bij over de werking van Ons Dak.

Wanneer mogen onze bewoners je verwachten?

Ik heb 2100 woningen te bezoeken. Dat zijn er heel wat. Ik bezoek eerst alle woningen van een bepaald wooncomplex of een woonwijk alvorens ik verder ga naar een volgende regio. Ik kondig mijn bezoek aan via een brief.

Hoeveel tijd ga je nodig hebben om al onze 2100 woningen te bezoeken?

Ik merk dat ik na elk bezoek een of meer puntjes heb genoteerd die verdere aandacht en opvolging vragen. Afhankelijk van het werk dat voortvloeit uit de bezoeken, vermoed ik een drietal jaren bezig te zijn met iedereen die bij Ons Dak huurt een eerste bezoekje te brengen.

 

« terug
webdesign by CRE8 | Disclaimer