Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

 

Rookmelder? Check!

Rookmelder? Check!

Rookmelders kunnen levens redden. Bij een woningbrand verspreiden vuur en rook zich razendsnel. Vooral de rook werkt erg verstikkend. De rookmelder geeft een geluidssignaal bij het opmerken van rook.  Huurders kunnen zichzelf en hun gezin in veiligheid brengen door zo snel mogelijk de woning te verlaten.

Om wettelijk in orde te zijn, moet elke woning van Ons Dak op elke verdieping minstens één rookmelder hebben.  Ons Dak zorgde voor de plaatsing van de rookmelders.

De meeste rookmelders hebben een batterij die je niet kan vervangen. Deze batterij werkt ongeveer tien jaar, even lang als de sensor van de rookmelder. Wanneer de batterij leeg is, moet de rookmelder vervangen worden.

Als huurder test je de rookmelder elke maand door op de testknop te duwen. Druk de testknop enkele seconden in.  Een pieptoon gaat af en stopt vanzelf. De rookmelder werkt.

Als Ons Dak een rookmelder voorzien heeft, is het de verantwoordelijkheid van de huurder dat hij ook ophangt. Huur je een woning van Ons Dak? Of begeleid je een huurder van Ons Dak en kom je regelmatig aan huis? Controleer of er op elke woonverdieping een rookmelder hangt.

Werkt de rookmelder niet of heb je geen rookmelder?

Verwittig Ons Dak, we komen er gratis een installeren in elke bouwlaag van je woning. Dit kan via info@onsdak.be of 089/51 84 01.

 

« terug
webdesign by CRE8 | Disclaimer