Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

 

Ons Dak zoekt hulpzoekers in coronatijden

Ons Dak zoekt hulpzoekers in coronatijden

"Blijf in uw kot!"

Zo luidde de belangrijkste maatregel die de overheid stelde om het coronavirus te bestrijden. En de maatregel is nog steeds van kracht. Neem geen onnodige risico's. Enkel essentiële verplaatsingen zijn toegestaan.

Alle huurders blijven thuis. Maar ook de medewerkers van Ons Dak werken van thuis uit. Dit zorgt voor afstand en een blinde vlek wat betreft de meest kwetsbaren onder ons. Ze blijven onopgemerkt, worden onzichtbaar.

De dienst bewonerscontacten schoot in actie en startte een zoektocht naar hulpzoekers. Er zijn in elke gemeente immers initiatieven opgestart waarbij vrijwilligers ingezet worden om mensen te helpen in deze bizarre coronatijden.

Medewerkers Sandra en Noke namen telefonisch contact op met alle huurders ouder dan 75 jaar die alleen wonen.

Veel huurders kregen hulp van de kinderen of andere familieleden. Enkelen werden doorwezen naar gemeentelijke initiatieven. Velen kregen de tijd in huis goed om, anderen genoten van onze informele babbel.

Maak je jezelf zorgen over het welzijn van een buur? Geef een seintje via 089/51 84 00 (kies optie 7), dan nemen wij contact op met je buur.

Een overzicht van de gemeentelijke initiatieven:

Maaseik

Dilsen-Stokkem

Kinrooi

Bree

Oudsbergen

« terug
webdesign by CRE8 | Disclaimer