Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

 

Kortingsbon aankoop energiezuinige toestellen

Kortingsbon aankoop energiezuinige toestellen

Als je recht hebt op het sociaal tarief voor gas en elektricitieit, kan je bij aankoop van nieuwe energiezuinige toestellen een kortingsbon aanvragen van € 250 bij Fluvius. Het gaat dan specifiek over de aankoop van een wasmachine, droogkast, koelkast of diepvries.

Let op: vanaf 1 juli 2023 verkleint de groep rechthebbenden voor het sociaal tarief en komen personen met een verhoogde tegemoetkoming niet meer in aanmerking.

Vraag dus nu nog uw kortingsbon voor de aankoop van een energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvriezer aan.

Hebt u recht op het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit en hebt u nood aan een nieuwe energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvriezer? Dan kunt u beroep doen op een korting van 250 euro bij de aankoop van een nieuw energiezuinig toestel. En dat doet u best voor 1 juli 2023. Daarna verkleint de doelgroep van rechthebbenden voor het sociaal tarief en komen personen met een verhoogde tegemoetkoming niet meer in aanmerking. Voor eind juni de kortingsbon  aanvragen is dus de boodschap. De kortingsbon is daarna nog 2 jaar geldig. Rechthebbenden kunnen maximum 4 kortingsbonnen aanvragen, voor de vier huishoudtoestellen.

De kortingsbon geldt voor de aankoop van een energiezuinige diepvriezer met label D of beter, wasmachine met label C of beter, droogkast met label A++ of beter en een koelkast (met of zonder vriesvak) met een label D of beter. Tot 1 juli 2023 geldt de kortingsbon ook voor een koelkast met label E. Ontdek op de website van Fluvius bij welke winkels u terecht kunt. 

 

De kortingsbon voor energiezuinige huishoudtoestellen moet op voorhand aangevraagd worden voor de aankoop van het toestel. Dit kan zowel online als op papier via de website van Fluvius. Hou rekening met een minimum levertermijn van twee weken. Vergeet geen recent en geldig attest ‘sociaal tarief’ toe te voegen aan de aanvraag.

 

Meer informatie:

Meer informatie vindt u op www.vlaanderen.be/kortingsbon-energiezuinige-huishoudtoestellen

Raadpleeg alle voorwaarden op https://www.fluvius.be/nl/premies/kortingsbon-bij-de-aankoop-van-een-energiezuinige-wasmachine-of-koelkast.

 

 

Kortingsbon Fluvius

« terug
webdesign by CRE8 | Disclaimer