Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

 

Jaarlijks congres VIVAS

Jaarlijks congres VIVAS

Op zaterdag 11 juni vindt het congres voor sociale huurders plaats in Leuven. Met 'Van sociale huisvestingsmaatschappij naar woonmaatschappij: de toekomst van de sociale huurder' kiest VIVAS voor een actueel thema.

De sociale woonmarkt staat voor een grote hervorming. Tegen 2023 moeten sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren één woonactor vormen met maar één speler per gemeente. Hierin zouden de belangen van sociale (kandidaat-)huurders centraal staan. Ook zouden deze nieuwe woonmaatschappijen moeten zorgen voor een sterkere toename van het sociale woonaanbod. Op het congres wordt een toelichting gegeven over deze hervorming.

Ook het wetgevend kader zal een aantal grondige wijzigingen ondergaan. Denk maar aan het toewijssysteem en de extra huurdersverplichtingen die ingeschreven werden. Al deze wijzigingen zullen een impact hebben op de (kandidaat-)huurders. Maar nog niet alles is uitgeklaard. Wat bijvoorbeeld met de huurprijs van de huurders, hoe ziet de betrokkenheid van sociale huurders er in de nieuwe woonmaatschappij uit, ...? We gaan hierover in gesprek met verschillende actoren en diepen een aantal thematieken uit.

Het volledige programma en alle informatie vind je op de website www.vivas.be en op de Facebookpagina (netwerk sociale huurders).

Na de afgelasting van de twee vorige congressen door corona, hoopt VIVAS dit voorjaar opnieuw zo veel mogelijk sociale huurders te verwelkomen. Aarzel dus niet en schrijf je in voor 20 mei via deze link. De link kan je ook terugvinden op de VIVAS-website. Natuurlijk ben je vrij om andere sociale huurders uit jouw buurt ook op de hoogte te brengen van het congres. 

Als sociale huurder betaal je 5 euro. Hiervoor krijg je een koffiekoek met koffie of thee, een broodjesmaaltijd en een afsluitende receptie aangeboden. Sommige lokale huurdersgroepen leggen een bus in naar het congres. Informeer hiervoor bij het aanspreekpunt van je lokale groep.

Meer info: info@vivas.be 

« terug
webdesign by CRE8 | Disclaimer