Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

 

huurder in de kijker

huurder in de kijker

Tony Conings woont sinds 2012 in een gelijkvloers appartement van Ons Dak. Tony is wel gekend bij Ons Dak en in de omstreken van Maaseik. Bij droog weer tref je hem buiten aan op zijn handbike. “Je moet genieten van het leven en profiteren wanneer het kan” vertelt Tony.

Sinds vorig jaar heeft Tony een elektrische handbike. Daarmee legt hij heel wat afstanden af. Zo fietste hij laatst naar Maastricht en Hamont. Tony: “Met mijn oude, niet-elektrische handbike ben ik zeven jaar geleden tot Dessel gefietst. Dat zijn 85 km. Mijn doel voor deze zomer is om naar Antwerpen te fietsen. “

“Met de juiste ingesteldheid moet dat lukken. Af en toe wat tegenslag houdt me niet thuis. Laatst ben ik gevallen. Ik had de rand van het voetpad verkeerd ingeschat en ben toen met de rolstoel en handbike omgekanteld. Dan moet ik wachten tot iemand me komt helpen. Verder is het opletten dat ze mijn handbike niet meenemen. Ik kan gemakkelijk mijn rolstoel loskoppelen en in een brasserie iets gaan drinken. De handbike moet ik aan een slot vasthangen.

In de gemeenschappelijke fietsenberging van mijn woning is het ook soms opletten. Er komen steeds meer scootmobiels, waardoor ik niet altijd voldoen-de ruimte heb om de handbike te stallen of mijn rolstoel er aan vast te koppelen. Maar samen met Ons Dak en wat goodwill van de buren lukt het wel.”

« terug
webdesign by CRE8 | Disclaimer