Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

 

Boekenruilkastje in Tongerlo

Boekenruilkastje in Tongerlo

We zien boekenruilkastjes als paddenstoelen uit de grond schieten. In bijna elke gemeente is er ergens wel een boekenruilkastje terug te vinden. Wij juichen dit alleen maar toe. Lezen wordt zo nog toegankelijker voor iedereen.

“Het principe is eenvoudig: Je neemt een boek en je geeft (later) een boek terug.”

Danny uit Tongerlo heeft al twee jaar een boekenruilkastje voor zijn woning staan. Wandelaars nemen boeken of plaatsen nieuwe boeken in het kastje. Inmiddels heeft hij een tweede kastje bijgezet.

Hij heeft de boekenruikastjes bekendheid gegeven via facebook. En dat werkt. In het begin werden de goede boeken er uit gehaald en kwam er niets leuks in de plaats. Af en toe krijgt Danny een hele zak boeken cadeau van iemand uit de buurt waarmee hij de kastjes kan aanvullen. In de kastjes vind je een leuke mix van boeken: voor jong en oud, van romans tot thrillers tot encyclopedieën. Danny leest zelf heel graag en wil op deze manier buurtbewoners ook leesplezier gunnen.

Wil je zelf ook een boekenruilkastje plaatsen? Of wat dacht je van plantjes of spelletjes? Neem contact op met Noke Venken van de dienst bewonerscontacten. Zij helpt je met de opstart. Contact opnemen: noke.venken@outlook.com of 089/51 84 04

 

« terug
webdesign by CRE8 | Disclaimer